חטיף בריאות שנותן אנרגיה

חטיף בריאות שנותן אנרגיה
VN:F [1.9.2_1090]
דרגו את המתכון
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

לקחתי מתכון קיים ופשוט ושדרגתי אותו לפי טעמי.חטיף מצוין לנשנוש בבית או מחוצה לו.  אם אתם רוצים שגם הילדים ייהנו מהחטיפים האלה, צריך לזכור לא לשים בהם פיצוחים (מומלץ להימנע מהם עד גיל 5 ).

חומרים (מומלץ להכין את כל החומרים מראש לפני תחילת העבודה)

50 גר' פיסטוקים קלופים שבורים גס

50 גר' קשיו שבורים גס

חופן צימוקים

חופן חמוציות

5 שזיפים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

5 משמשים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

(ניתן להוסיף כל פרי יבש שעולה על דעתכם)

3 כוסות פצפוצי אורז (יש 2 סוגים, אורז מלא ואורז רגיל, אנחנו בעד האורז המלא, יותר בריא)

¾  כוס שומשום
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סילאן/דבש
1 כוס סוכר חום כהה

קורט קינמון

תבנית אפיה בינונית

הכנה

מחממים סיר גדול ורחב ולקלות עליו את השומשום כדקה, תוך כדי ערבוב מתמיד.

מוסיפים טחינה ודבש/סילאן עם הסוכר והקינמון.

לבשל על אש בינונית ולא להפסיק לערבב (אחרת הכל נדבק) עד לקבלת תערובת חלקה.

מסירים מהאש ומוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ולשטח את התערובת על פני התבנית (אפשר בידיים אבל צריך להיזהר כי התערובת חמה. אנחנו שיטחנו את התערובת בעזרת תחתית כוס רגילה).

מכסים בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכמה שעות עד שהתערובת מתקשה.

להוציא מהמקרר ולחתוך בצורה שווה לריבועים, מלבנים…קטנים, גדולים… איך שבא לכם.

מכיוון שהחטיף קצת דביק אני שמה כמה חתיכות בקופסה ומכניסה את הקופסה לצידנית קטנה שומרת קור, אותה הצידנית שבה מכניסים בד"כ בקבוקים לתינוקות לשמירת חום/קור

חטיף בריאות שנותן אנרגיה, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
כתוב הערה הדפס מתכון הדפס מתכון

תגובה אחת אל “חטיף בריאות שנותן אנרגיה”

  1. מאת יפה:

    מבקשת להצטרף בכדי לקבל מתכונים.

    תודה


כתיבת תגובה

מתכונים אחרונים

מתכונים חדשים

ארוחת בוקר בג'בטה

ארוחת בוקר בג'בטה

מאז שהתחלתי להכין את המנה הזו בשבת בבוקר, זה הפך לארוחת הבוקר הקבועה שלנו - ארוחה שלמה בג'בטה. היופי במתכון הזה הוא שאפשר לשים בפנים מה שאוהבים. חומרים ג'בטה כהה (או מה שאוהבים) – לפי כמות הסועדים. שמן זית גבינת פטה/בולגרית/צפתית חתוכה לקוביות גבינה צהובה מגוררת פטריות קצוצות בצל סגול קצוץ עלי טימין / אורגנו ביצים הכנה [...]

רוגלך ביתי

רוגלך ביתי

חומרים: 1 ק"ג קמח 1 שקית שמרים טריים 1 שמנת חמוצה 9% 100 גר' חמאה מומסת 1 כוס שמן 1/2 כוס סוכר 1 כפית מלח למילוי: 1 צנצנת נוטלה גדולה אופן הכנה: לשים את כל החומרים יחד לבצק ומניחים להתפחה 30-60 דקות בערך. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן דק (1/2 ס"מ [...]