עוגת תפוזים רכה ועסיסית

עוגת תפוזים רכה ועסיסית
VN:F [1.9.2_1090]
דרגו את המתכון
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
יום אחד ניסיתי להכין עוגת תפוזים עפ"י מתכון מספר שהיה לי בבית. אחרי שני ניסיונות התייאשתי כי העוגה לא יצאה גבוהה ואוורירית מספיק. כשסיפרתי לחברתי הטובה היא שיתפה אותי במתכון שתמיד מצליח לה.
ואכן, ניסיתי ועל הפעם הראשונה שאפיתי אותה קיבלתי עוגה גבוהה, אוורירית וטעימה מאוד.

מצרכים
ביצים מופרדות
כוס סוכר
חצי כוס שמן
סוכר וניל
אבקת אפייה
חצי כוס קוקוס טחון
גרידת קליפת תפוז אחד
כוסות קמח תופח
400 מ"ל מיץ תפוזים (בערך כוס של שליש בירה)
  
 
 
לסירופ
6-7 כפות מים
כפית סוכר חום
כפיות סירופ מייפל
כפות קוקוס טחון
 
תבנית עגולה 26"
  
 
הכנה
 
מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים במיקסר את החלבון ומניחים בצד. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים, קודם המרכיבים היבשים.
מוסיפים את החלבונים המוקצפים לקערת הבלילה ומקפלים את התערובת בעדינות, עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות לכ-40-45 דקות או עד שהעוגה מוזהבת בחלקה העליון וכמעט יבשה.

בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים בסיר קטן את המים עם הסוכר וסירופ המייפל.

מיד כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור, מחוררים עם קיסם ושופכים את הסירופ בעדינות בעזרת כף (לוודא שהסירופ מפוזר בצורה שווה) ולבסוף לפזר מעל קוקוס .

 

מומלץ להשתמש במיץ תפוזים סחוט (ללא הגרעינים כמובן) :)

 
עוגת תפוזים רכה ועסיסית, 4.5 out of 5 based on 6 ratings
כתוב הערה הדפס מתכון הדפס מתכון

5 תגובות אל “עוגת תפוזים רכה ועסיסית”

  1. מאת רועי:

    וואו… ממש אהבתי – אתר ט-ע-י-ם. אתן גם מספקות שירותי הכנה כי לאכול אני דווקא אוהב אבל לבשל קצת פחות :)
    אתר יפה, עיצוב קליל וקליט ותמונות ב HD – כל הכבוד!

    אולי תרשמו גם קצת על הערך הקלורי P: ?

    בהצלחה

  2. מאת מחפשת בנרות:

    אני מחפשת בנרות עוגת תפוזים טובה שתצליח
    השאלה היא אם אני חייבת את הקוקוס כי אני
    ממש לא אוהבת

  3. מאת יפעת:

    מתי הופכים את העוגה? ע"פ התמונה העוגה הפוכה


כתיבת תגובה

מתכונים אחרונים

מתכונים חדשים

קציצות שעועית מאש ברוטב עגבניות

קציצות שעועית מאש ברוטב עגבניות

הסוף שבוע האחרון היה מהקפואים ביותר שהכרתי. לא העזנו להוציא את האף מהבית והדבר הראשון שעלה לי לראש זה ללכת למזווה ולבדוק מה יש שם שאוכל להכין ממנו אוכל חם ומנחם לימים כאלה. שעועית המאש פשוט "חיכתה" להזדמנות מעין זו ולאחר חיפוש באינטרנט איך ניתן לבשל אותה, שייצא גם מזין וגם טעים, מצאתי מתכון של אורלי [...]

רוסטביף עסיסי

רוסטביף עסיסי

הזמנתי לארוחת שישי את אבא שלי ואחי שחגג יום הולדת 37 והחלטתי לפנק את כולם במנת רוסטביף עסיסית. הלכתי לאחד הקצבים הטובים בעיר על מנת לקבל נתח מיושן וטוב ("אייזן" למי שמכיר) קניתי אנטרקוט במשקל 2.300 ק"ג בשר האנטרקוט נחשב לבשר הרך והעסיסי ביותר מבין חלקי הפרה. האמת שזו הייתה הפעם הראשונה שלי בהכנת רוסטביף, בשר הוא לא הצעד החזק [...]