עוגת תפוזים רכה ועסיסית

עוגת תפוזים רכה ועסיסית
VN:F [1.9.2_1090]
דרגו את המתכון
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
יום אחד ניסיתי להכין עוגת תפוזים עפ"י מתכון מספר שהיה לי בבית. אחרי שני ניסיונות התייאשתי כי העוגה לא יצאה גבוהה ואוורירית מספיק. כשסיפרתי לחברתי הטובה היא שיתפה אותי במתכון שתמיד מצליח לה.
ואכן, ניסיתי ועל הפעם הראשונה שאפיתי אותה קיבלתי עוגה גבוהה, אוורירית וטעימה מאוד.

מצרכים
ביצים מופרדות
כוס סוכר
חצי כוס שמן
סוכר וניל
אבקת אפייה
חצי כוס קוקוס טחון
גרידת קליפת תפוז אחד
כוסות קמח תופח
400 מ"ל מיץ תפוזים (בערך כוס של שליש בירה)
  
 
 
לסירופ
6-7 כפות מים
כפית סוכר חום
כפיות סירופ מייפל
כפות קוקוס טחון
 
תבנית עגולה 26"
  
 
הכנה
 
מחממים תנור ל-170 מעלות.

מקציפים במיקסר את החלבון ומניחים בצד. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים, קודם המרכיבים היבשים.
מוסיפים את החלבונים המוקצפים לקערת הבלילה ומקפלים את התערובת בעדינות, עד שמתקבלת בלילה אחידה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות לכ-40-45 דקות או עד שהעוגה מוזהבת בחלקה העליון וכמעט יבשה.

בזמן שהעוגה בתנור, מרתיחים בסיר קטן את המים עם הסוכר וסירופ המייפל.

מיד כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור, מחוררים עם קיסם ושופכים את הסירופ בעדינות בעזרת כף (לוודא שהסירופ מפוזר בצורה שווה) ולבסוף לפזר מעל קוקוס .

 

מומלץ להשתמש במיץ תפוזים סחוט (ללא הגרעינים כמובן) :)

 
עוגת תפוזים רכה ועסיסית, 4.5 out of 5 based on 6 ratings
כתוב הערה הדפס מתכון הדפס מתכון

5 תגובות אל “עוגת תפוזים רכה ועסיסית”

  1. מאת רועי:

    וואו… ממש אהבתי – אתר ט-ע-י-ם. אתן גם מספקות שירותי הכנה כי לאכול אני דווקא אוהב אבל לבשל קצת פחות :)
    אתר יפה, עיצוב קליל וקליט ותמונות ב HD – כל הכבוד!

    אולי תרשמו גם קצת על הערך הקלורי P: ?

    בהצלחה

  2. מאת מחפשת בנרות:

    אני מחפשת בנרות עוגת תפוזים טובה שתצליח
    השאלה היא אם אני חייבת את הקוקוס כי אני
    ממש לא אוהבת

  3. מאת יפעת:

    מתי הופכים את העוגה? ע"פ התמונה העוגה הפוכה


כתיבת תגובה

מתכונים אחרונים

מתכונים חדשים

ארוחת בוקר בג'בטה

ארוחת בוקר בג'בטה

מאז שהתחלתי להכין את המנה הזו בשבת בבוקר, זה הפך לארוחת הבוקר הקבועה שלנו - ארוחה שלמה בג'בטה. היופי במתכון הזה הוא שאפשר לשים בפנים מה שאוהבים. חומרים ג'בטה כהה (או מה שאוהבים) – לפי כמות הסועדים. שמן זית גבינת פטה/בולגרית/צפתית חתוכה לקוביות גבינה צהובה מגוררת פטריות קצוצות בצל סגול קצוץ עלי טימין / אורגנו ביצים הכנה [...]

רוגלך ביתי

רוגלך ביתי

חומרים: 1 ק"ג קמח 1 שקית שמרים טריים 1 שמנת חמוצה 9% 100 גר' חמאה מומסת 1 כוס שמן 1/2 כוס סוכר 1 כפית מלח למילוי: 1 צנצנת נוטלה גדולה אופן הכנה: לשים את כל החומרים יחד לבצק ומניחים להתפחה 30-60 דקות בערך. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן דק (1/2 ס"מ [...]