עוגת מייפל

עוגת מייפל
VN:F [1.9.2_1090]
דרגו את המתכון
Rating: 3.4/5 (20 votes cast)

מתכון לעוגת מייפל בחושה שקיבלנו מחברה שלנו, קונדיטורית מוכשרת מאוד. הכנת העוגה נמשכת לא יותר מרבע שעה והטעם שלה… כל מילה מיותרת! השילוב של המייפל, האגוזים והקינמון… פשוט חלום :-) ניסינו כמה מתכונים לעוגת מייפל, אך המתכון הזה הוא ללא ספק מנצח!!

מצרכים

3 ביצים

3 סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 אשל (או שמנת או יוגורט)

¼1 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + חצי שקית אבקת אפייה)

2 כפות קינמון

2 חופנים אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, או לוז או שילוב)

סירופ מייפל

2 תבניות אינגליש קייק

הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות

מקציפים ביצים עם סוכר וניל וסוכר רגיל.

מוסיפים שמן, ואח"כ אשל וקמח.

מוסיפים קינמון וחצי מכמות האגוזים ומערבבים היטב.

שופכים את התערובת לתבניות משומנות ומפזרים מעל שברי אגוזים.

אופים 30-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

כשהעוגות יוצאות מהתנור בעודן חמות עושים חורים בעזרת קיסם ואז לשפוך עליהם מייפל.. בנדיבות!!


עוגת מייפל, 3.4 out of 5 based on 20 ratings
כתוב הערה הדפס מתכון הדפס מתכון

7 תגובות אל “עוגת מייפל”

  1. מאת בועז איריס:

    למה קוראים לה עוגה בחושה אם צריך להקציף את הביצים, סתם טעות או כדי שאנשים יכנסו בכל מצב למתכון

    • העוגה בחושה כיוון שכל המרכיבים נכנסים יחד, אין הפרדה של החומרים. דרך אגב, אין חובה להקציף אפשר גם לערבב עם מטרפה ידנית לדעתנו התוצאה מעט פחות טובה

  2. מאת לימור דאנה:

    העוגה יצא סוףףףףףףף הדרך. השילוב של הקינמון בבלילה מוצלח ביותר
    כל הכבוד!!!!!!

  3. מאת דפנה:

    העוגה בתנור :) מריחה נפלא וההכנה היתה קלה להפליא.
    תודה!

  4. מאת הגר:

    האם יש תחליף לאשל שלא יהיה חלבי?

    • מאת יש:

      כן….
      כוס מיץ תפוזים במקום.
      אפשר להוריד מכמות הסוכר והסוכר וניל ולפזר מעט סוכר חום למעלה ביחד עם האגוזים לפני האפייה.
      אגב, אני שמה את כל החומרים ביחד ומערבבת עם מטרפה והעוגה יוצאת נפלא….

  5. מאת דורינה:

    אני רוצה להכין, אבל אני לא רוצה להסתבך עם הכמויות – אפשר לרשום כמה גרם כל דבר במקום לפי כוסות?
    תודה!


כתיבת תגובה

מתכונים אחרונים

מתכונים חדשים

ארוחת בוקר בג'בטה

ארוחת בוקר בג'בטה

מאז שהתחלתי להכין את המנה הזו בשבת בבוקר, זה הפך לארוחת הבוקר הקבועה שלנו - ארוחה שלמה בג'בטה. היופי במתכון הזה הוא שאפשר לשים בפנים מה שאוהבים. חומרים ג'בטה כהה (או מה שאוהבים) – לפי כמות הסועדים. שמן זית גבינת פטה/בולגרית/צפתית חתוכה לקוביות גבינה צהובה מגוררת פטריות קצוצות בצל סגול קצוץ עלי טימין / אורגנו ביצים הכנה [...]

רוגלך ביתי

רוגלך ביתי

חומרים: 1 ק"ג קמח 1 שקית שמרים טריים 1 שמנת חמוצה 9% 100 גר' חמאה מומסת 1 כוס שמן 1/2 כוס סוכר 1 כפית מלח למילוי: 1 צנצנת נוטלה גדולה אופן הכנה: לשים את כל החומרים יחד לבצק ומניחים להתפחה 30-60 דקות בערך. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, על משטח מקומח מרדדים כל חלק למלבן דק (1/2 ס"מ [...]